Informatii utile

Cum se joaca paintball?

De obicei paintball se joaca de catre echipe ce pot fi identificate prin banderole colorate. Echipele pot fi formate din 3-4 jucatori pana la 20 de componenti. Fiecare echipa se lupta sa indeplineasca un scop, un obiectiv, similar celorlalte sporturi care au in comun mingea. Daca jucatorul este lovit si bila cu de vopsea se sparge in orice loc pe corpul sau pe echipamentul acestuia, rezultand o pata de vopsea, regulamentul spune ca acest jucator este considerat “eliminat” si imediat trebuie sa paraseasca campul de joaca indreptandu-se spre o zona desemnata sau spre zona neutral. Obiectivele sunt diverse si cuprind intre altele capturarea sau apararea steagului mergand pana la eliminarea in totalitate a echipei adverse. Indiferent in care dintre situatiile de mai sus va veti afla, jocul provoca participantii atat fizic cat si mental ca o exercitare a istetimii atat de necesara victoriei.

Paintball este un sport sigur insa trebuiesc respectate anumite reguli de siguranta. Una dintre cele mai importante este aceea ca toti participantii trebuie sa fie echipati cu o masca pentru fata/ochelari de protectie, pe care nu trebuie sa le dea jos, indiferent daca jocul se afla in desfasurare sau nu. Toate partidele sunt supervizate si controlate de catre maestri foarte bine pregatiti si antrenati. Prioritatea jocului nostru la V.P.A. este siguranta jucatorului. Nu exista compromisuri in ceea ce priveste regulile de siguranta sau standardele.

Statisticile efectuate in ceea ce priveste siguranta demonstreaza ca paintball este mult mai sigur decat golful, jogging-ul, tenisul, sau multe alte sporturi. Impactul provocat de o lovitura poate pisca pe moment, dar nu va accidenta nici un jucator care este protejat corespunzator. Imediat ce s-a determinat ca un jucator a fost marcat acesta trebuie sa-si ridice arma deasupra capului si sa paraseasca terenul imediat in asemenea fel incat sa nu interfere cu jocul care se desfasoara in continuare. Jucatorii eliminati nu pot pasa echipamentul sau munitiile coechipierilor. Orice jucator care primeste echipamentul pasat va primi, deasemenea, penalizare: ELIMINARE

Related posts