Cum sa construiesti terenul de paintball?

Amenajarea unui teren Basic:

Fie ca vrei sa ai un teren al tau pentru distractie sau vrei sa ai un loc de antrenament pentru paintball, pentru a realiza un teren de paintball nu ai nevoie decat de o parcela de pamant si cativa prieteni care au markere de paintball si poti astfel sa iti contruiesti un teren de paintball al tau destul de simplu si extrem de ieftin utilizand doar cateva materiale pe care le gasesti oriunde si recicland materialele din mediul inconjurator. Urmarind pasii urmatori poti realiza un teren in doar 2-3 zile de munca, in care te poti distra si apoi antrena pentru competii sau suna prietenii sa va intalniti la un joc de paintball.

Pasi care trebuiesc urmati sunt urmatorii:

Pasul 1 – Adunati niste prieteni care iubesc paintball-ul si sunt dispusi sa petreaca 2-3 zile de munca pentru ajutor in constructia terenului;
Pasul 2 – Gasiti o bucata de teren care nu are vegetatie multa si este usor de sapat. Locul perfect ar fi cel in care nu se intalnesc copaci sau pietre;
Pasul 3 – Imagineazati ce forma vrei sa aiba terenul pe care il doresti sa il construiesti. Poate sa fie o linie dreapta sau sa aiba o forma de L sau U, ori poti sa il gandesti cum doresti in functie de bucata de pamant pe care o detii;
Pasul 4 – Sapati transee! Asigurati-va ca santul este destul de adanc pentru a tine o persoana ghemuita in jos. Sapati in cel putin 4 locuri, la o adancime de cel putin 1/2 metri. Puteti gasi in sant pietre sau chiar bolovani care trebuiesc sa fie mutati, deorece jucatorii pot sa sara intr-un sant destul de repede, odata ce nivelul adrenalinei creste si pot aparea accidente. Este mai bine sa mutati aceste obiecte periculoase intr-un locatie sigura;
Pasul 5 – Sapati gauri de vulpe! Orientati-va unde vreti sa pozitionati gaurile. Puteti sa optati pentru un teren cu puncte strategice sau le pozitionati fata in fata pentru close combat. Trebuie sa fie de cel putin 1 metru adancime si destul de incapatoare pentru a sustine 1-2 persoane. Scoateti pamantul si puneti-l intr-o movila in fata gaurilor pentru a crea o bariera;
Pasul 6 – Folositi cateva placi de lemn si fixatile in pamant pentru a realiza ascunzatori. Daca vreti un cadru de camuflaj folositi buturugi sau bolovani cu plante sa vegetatie specifica zonei respective;
Pasul 7 – Creati cutii de protectie din pietre daca ati gasit in timp ce sapati santurile, sau din lemn utilizant pamant pe post de ciment;
Pasul 8 – Gasiti un loc pentru depozitarea munitiei, unei truse medicale si a provizilor aduse;
Pasul 9 – Testeaza terenul de paintball cu prietenii tai si vedeti astfel daca mai este nevoie de eventuale imbunatatiri. Cheama prietenii(sau dusmanii) si incepeti distractia.
 
Ponturi:
Daca gasiti pietre, bolovani sau copaci cazuti pe suprafata terenului, asezatile in locuri strategice alese de dumneavoastra si folositile ca si obstacole. Pozitionarea mai multor pietre una langa alta este o cale buna sa creati obstacole si pozitii de tragere.
Incercati sa batatoriti pamantul din fata gaurilor de vulpe bine, pentru a nu putea fi mutat si sa nu patrunda apa. Puteti de asemenea sa folositi surplusul de pamant pentru a umple saci de nisip si crea noi ascunzisuri.
Cand construiti un sant incercati sa creati o suprafata inclinata pentru jucatori pentru a se putea aseza. Daca se poate construi mai multe santuri cu margini diferite ar fi ideal, unele avand margini drepte si altele o margine foarte scurta, asemanatoare cu o margine de stanca.

 

4 avertismente de care trebuie sa tineti cont cand va faceti un teren:

  • 1 – Cand jucati paintball nu va dati niciodata masca jos si incercati sa purtati haine mai largi pentru a va proteja zonele mai sensibile.
  • 2 – Copii mai mici trebuiesc supravegheati permanent, in timpul jocului sau atunci cand construiesc un teren.
  • 3 – Nu construiti un teren pe parcela de proprietatea altcuiva, constructia unui teren necesita modificari vizibile de peisaj, asa ca in cazul in care nu este terenul dumneavoastra personal asigurate ca proprietarul este constient total de ceea ce vrei sa faceti.
  • 4 – Cand utilizati unelte de constructii respectati masurile de securitate si protectie.

 

Amenajarea unui teren de tip scenario:
Pentru a putea realiza un astfel de teren aveti nevoie de o surpafata de minim 2000 de metri patrati, pentru a avea o suprafata suficienta pentru a construi bazele de unde va incepe jocul, avantposturi de control si paza, turnuri pentru sniper si de supraveghere, cladiri si bunckere si depozite.
Pentru acest lucru aveti nevoie de un arhitect care sa concepe designul terenului sau de cineva cu cunostinte militare pentru consultata si de o echipa de constructori care sa puna planul in practica.
Un exemplu de teren de tip Scenario  – suprafata uscata si fara prea multa vegetatie

Echipamentpaintball.ro poate sa va asigure proiectarea, designul si contruirea unui teren de paintball, incepand de la 0 pana la stadiul in care acesta poate fi pus in folosinta.

Amenajarea unui teren mobil:
Construirea unui teren de paintball implica o anumita expertiza, obstacolele si terenul trebuiesc alese in functie de strategiile urmarite. Echipa noastra va sta la dispozitie pentru consultanta si simulare, vizand elaborarea proiectului si finalizarea lucrarilor pentru construirea terenurilor de paintball.
Este necesara achizitionarea unui Kit de obstacole. Acest Kit de obstacole are un numar variabil de obstacole si vine in ajutorul anteprenorului oferind ascunzatoare gata realizate, de diferit forme si marimi, care pot fi transportate usor si mutate in alte pozitii, la un interval de timp, pentru a crea alte strategii sau sisteme de joc.
De asemenea se pot realiza obstacole suplimentare realizate din cauciucuri, lemne sau alte materiale, si suplimenta terenul cu santuri si buncker-e daca doriti sa modificati peisajul.
Aveti nevoie de plase de protectie in jurul terenului, care sa delimiteze perimetrul dumneavoastra, protectia civililor si pentru siguranta.
Kit-urile sunt special conceput pentru deschiderea unui nou teren de paintball, fiind compus dintr-un numar variabil de obstacole gonflabile usor de transportat si de montat.
Ele sunt rezistente la conditiile meteo, si datorita compozitiei lor se curata usor si ofera rezistenta in orice conditii. Setul contine obstacole cu diferite forme si marimi:

  1. -Cilindru
  2. -Cilindru mediu
  3. -Aztec
  4. -Cutie
  5. -Medium Dorito

Echipament tehnic necesar si masuri de precautie:
Important este ca fiecare marker in parte sa fie curatat si dat cu ulei la incheierea fiecarei zilei si tot atunci se vor numara bilele ramase ca sa nu apara nici o surpriza neplacuta.
Asigurati-va de fiecare data ca aveti un numar suficient de bile in depozit.
Este de asemenea necesar sa aveti o Statie de Umplere Butelii pentru a putea umple rapid buteliile si jocul sa continue.

Va stam la dispozitie, in magazinul nostru de paintball din Brasov, la urmatoare date de contact:

Telefon: 0772 148 093

E-mail: remus@fitomag.ro

Magazin fizic: Strada Aurel Vlaicu 66, Brasov