Ce nu trebuie sa uiti pe terenul de paintball

Armele cu vopsea trebuie sa aiba un dispozitiv de blocare, ce va fi inserat in teava de fiecare data exceptand momentul cand va aflati pe terenul de joc sau in raza de tragere. Toti jucatorii trebuie sa foloseasca aceste dispozitive  sub aceste circumstante, altfel penalizarea va fi: ELIMINARE

Este obligatoriu pentru fiecare persoana (arbitrii, jucatori, spectatori) sa poarte ochelari de protectie atunci cand acestia sunt expusi in mod direct actiunilor din campul de joc in timp ce jocurile sunt in plina desfasurare sau atunci cand sunt expusi unei zone in care armele sunt folosite.

Fiecare sistem de ochelari de protectie trebuie sa includa o masca de fata complet aprobata si un dispozitiv de protectie a urechilor, fabricat special pentru fiecare model de ochelari de protectie. Acest sistem nu trebuie stricat sau deteriorat. Toate sistemele de ochelari de protectie fac obiectul inspectiei de siguranta si de aprobare. Nerespectarea acestor indicatii duce la ELIMINARE.

OCHELARII DE PROTECTIE TREBUIE PURTATI IN FUNCTIE DE ZONELE CARE AVERTIZEAZA ACEST LUCRU!

Un jucator activ care isi descopera ochii intentionat (suficient pentru a fi ranit) in timpul unui joc, in afara aprobarii si sub directa supervizare a unui arbitru, va fi eliminat din joc.

Nerespectarea de a purta ochelarii de protectie sau indepartarea  temporara, inclusiv ridicarea deasupra sau lasarea dedesubtul ochilor sau in alte conditii decat cele aprobate va avea ca rezultat: ELIMINAREA jucatorului.

Un jucator este eliminat din joc atunci cand este marcat cu vopsea in orice loc al corpului sau echipamentului.

Un jucator care ascunde sau sterge intentionat o marcare cu vopsea comite o infractiune.

Orice argumente, certuri, abuzuri sau limbaj obscen folosite impotriva jucatorilor, arbitrilor sau judecatorilor in incinta  sau in afara terenului sunt interzise. Penalizarea: ELIMINARE

Comportamantul agresiv, inclusiv contactul direct sau incercarea de a pune mana pe arma adversarului se penalizeaza cu: ELIMINARE

Impuscarea unui alt jucator aflat la o distanta foarte mica si impuscarea intentionata in zone neprotejate (cap, gat) sunt interzise si se penalizeaza. Aceasta penalizare nu se aplica daca se va demonstra ca au fost respectate conditiile acceptate de regulament care prevede o distanta minima impuscarii. Penalizarea: ELIMINARE si adversarul ramane in joc.

In timpul jocului, un jucator marcat cu vopsea de catre colegii de echipa sau de catre el insusi, este eliminat.

PENTRU FIECARE JUCATOR CARE ESTE CONSTIENT SAU NU CA INCALCA REGULULILE SI NU PARASESTE JOCUL, ARBITRUL SAU JUDECATORUL TREBUIE SA STRIGE: “CULOAREA NUMARUL __ (NR. DE INREGISTRARE)  PARASESTE JOCUL” (DE EXEMPLU NR. 6 ROSU PARASASTE JOCUL). IN CAZUL IN CARE SE REFUZA, PENALIZAREA VA FI: ECHIPA DESCALIFICATA.

Daca in timpul jocului masca de fata a unui jucator este din intamplare data la o parte si acesta se afla  in zona   de joc, el este obligat sa se arunce la pamant cu fata in jos, sa-si acopere fata sau capul cu  mainile si sa strige:  “OPRITI JOCUL” atata timp cat este necesar pentru ca jocul sa fie oprit.

Un jucator  nu are voie sa traga    intentionat in capul altui jucator de la o distanta mai mica de 8 metri.

Daca un jucator s-a accidentat pe teren in timpul unui joc el trebuie sa respecte regulile de la “masca    pierduta”  (vezi paragraful anterior). El este obligat sa se arunce la pamant si sa strige “OPRITI JOCUL”.  Toti jucatorii  trebuie sa respecte acest lucru si sa opreasca focul imediat. Un arbitru are voie sa opreasca jocul pe intreg terenul in cazul unei accidentari, raniri sau a unei urgente (de exemplu: conditii meteorogice).

Va stam la dispozitie, in magazinul nostru de paintball din Brasov, la urmatoare date de contact:

Telefon: 0772 148 093

E-mail: remus@fitomag.ro

Magazin fizic: Strada Aurel Vlaicu 66, Brasov