Informatii utile

Ce e un marker de paintbal si cum functioneaza?

Markerul de paintball, de asemenea, cunoscut ca arma de paintball, este piesa principala a echipamentului în acest sport, paintball. Markerele utilizeaza un gaz în expansiune, precum dioxidul de carbon sau cu aer comprimat pentru a propulsa bila cu vopsea. Unii jucatori paintball se refera la echipament ca un “marker”, mai degraba decat “arma”.

Termenul provine de la utilizarea sa initiala ca in silvicultura, unde markererele de paintball erau utilizate de fermierii pentru a marca copacii si vitele ratacite. Viteza de plecare de la teava a bilei de paintball este de aproximativ 300 de metri pe secundă. Viteza de propulsare de asemenea valoare este posibila datorita fluctuatiei de presiune de gaz si datoritei reglarii de tensiune interna a arcului. Datorita acestui puteri, sunt considerate nesigure in majoritatea domeniilor de paintball comercial si din acest motiv jocul necesita cateva protectii. Atunci cand bilele lovesc un obiect la mare viteza au un potential pentru cauzeaza daune.

La impactul unei bile de paintball cu pielea omului aceasta poate provoca deteriorare tesutului provocand vanatai sau chiar mai mult. Cu toate acestea, prejudiciul depinde in intregime de viteza de paintball, unghiul de atac si care parte a corpului este lovita. Datorita potentialului de deteriorarea a tesutului moale, jucatorii trebuie sa poarte masca de protectie pentru a proteja ochii, gura si urechile atunci cand armele nu sunt blocate. Cele mai multe markere au patru componente principale: corpul markerului, rezervorul de bile (de obicei nu sunt incluse cu markerul cu exceptia cazului in care sunt cumparate intr-un pachet), sistemul de gaz (sau rezervorul de aer/CO2, acestea nu sunt incluse cu markerul cu exceptia cazului in care sunt cumparate intr-un pachet) si teava markerulu (aproape intotdeauna inclusa – varianta standard) .

Marcatoarele cu bile cu vopsea sunt de o mare varietate. Unele sunt reprezentate de pistoale (cu maner sau pat) ce folosesc vopseaua expediata prin mici cartuse de 12g de CO2 care trebuie sa fie schimbate dupa 15-25 de impuscaturi (focuri). Alte arme ce folosesc vopseaua sunt de genul carabinelor, a pustilor, prevazute cu manere sau pat pentru umar si cu butoiase mai mari. Acestea sunt armate cu cilindri mai mari, reincarcabili de CO2 fiind capabili sa suporte sute de focuri. Unele arme cu vopsea sunt activate prin pompare, adica de fiecare data cand vrei sa impusti trebuie mai intai sa armezi arma folosindu-te de o pompa si apoi sa actionezi tragaciul. Pentru a trage un alt foc trebuie armata din nou arma si actionezi tragaciul ori de cate ori vrei sa impusti.

Un alt exemplu de arme cu vopsea sunt cele semiautomate adica prima data cand vrei sa impusti trebuie sa armezi cocosul, dar dupa prima impuscatura arma va reactiva automat cocosul si de aici puteti actiona tragaciul ori de cate ori veti dori sa impuscati.

Deasemenea exista si arme total automate, dar majoritatea terenurilor pentru joc nu accepta folosirea acestora.

Armele din clasa celor cu maner reprezinta armele de baza folosite.

Armele sunt concepute special ca si copie a armelor reale de lupta si sunt de mai multe clase si calibru. Puteti sa gasiti copii de pistoale, semi-automate sau chiar lansatoare de rachete.

Va stam la dispozitie, in magazinul nostru de paintball din Brasov, la urmatoare date de contact:

Telefon: 0772 148 093

E-mail: remus@fitomag.ro

Magazin fizic: Strada Aurel Vlaicu 66, Brasov

Related posts