Informatii utile

Ce e o bila de paintball?

Bila de paintball

Cel mai important element in jocul de paintball este bila cu vopsea. Ca si in tenis sau fotbal, balonul este elementul central al jocului. Dupa cum arata si numele, aceste bile sunt recipienti mici cu vopsea.

Bilele cu vopsea au o arhitectura extrem de simpla. De fapt seamana cu pilulele cu gel sau cu perlele de ulei de baie. Sunt  formate dintr-un miez plin cu lichid colorat, incapsulat in gelatina. “Vopseaua”, care este de mai multe culori, este netoxica, biodegradabila si solubila in apa (ceea ce inseamna ca se va spala de pe piele si haine).

O bila cu vopsea este ca un balon mic de apa, care cantareste cateva grame si masoara 0,68 de inch (1,7 cm) in diametru.  Cand este proiectata de catre pusca folosita in joc, ea explodeaza la impact si lasa o pata de vopsea de pana 6 inch (13 cm).

Bilele de paintball au in compozitie compusi alimentari care se gasesc si la mancaruri, desi sunt non-toxici, dar au in schimb un gust neplacut si se usuca in gura. Utilizarea polyetilenei (un laxativ)  in compozitie provoca dereglari gastrice, de aceea daca vopseaua ajunge in gura aceasta trebuie clatita cat mai repede posibil, iar bilele de paintball trebuie sa fie tinute departe de copii mici. La inceput bilele de paintball erau facute din sticla si umplute cu vopsea pe baza de ulei si erau utilizate pentru a marca copacii si a vitelor, de aici provine si denumirea primita de armele de paintball acelea de marker, dar bilele de paintball moderne ies foarte usor cu o spalare. !! Culoarea de pe coaja nu indica neaparat culoarea vopselei cu care este umpluta bila!!

– Bile cu vopsea se pastreaza bine la temperaturi de la +15 ° C la +25 ° C in mediu uscat si protejate de lumina directa a soarelui cand sunt stocate,.

– Gelatina este sensibila la umiditate, in timp ce bile cu vopsea se umfla si devin moi si mai mari: Prin urmare trebuie sa fie tinute mereu in geanta, in timpul unei zi pe teren,

– Gelatina la temperaturi joase ( sub 10 ° C ), fragile si, astfel, bilele devin mai sensibile,

– Gelatina la caldura (peste 30 °C), moale si, prin urmare, mai moi si se sparg mai repede.

Cele mai comune bile si markere de paintball sunt facute pe calibru .68 (17.3 mm), dar exista si anumiti factori care afecteaza dimensiunile exacte. Bilele si tevile variaza ca dimensine de la calibru .67  la calibru .71 (17 mm to 18 mm).  Ca si design, bilele de paintball sunt rotunde si extrem de sensibile la caldura si umezeala. O zi calda sau umeda poate sa deformeze bilele sau sa o sparga. Trasportul lor poate fi facut extrem de bine intr-un frigider sau pungi izolatoare pentru a le feri de soare direct sau de umezeala pana cand incepi sa le folosesti.

Polietilena face ca bila sa reziste la temperaturi scazute si sa nu inghete. La temperaturi scazute si la cele sub limita de inghet bilele de paintball nu isi modifica in vreun fel textura, in schimb vopseaua devine mai vizibila si acuratetea nu este la fel de usor de determinat. Acest lucru face ca in anumite turnee sa se foloseasca bilele tinute in congelator pentru o ora sau doua.

Carcasa din gelatina este conceputa sa se sparga la impact, altfel va ricosa din suprafata tintita. Exista mai multe tipuri de bile de paintball, incluzand cele care stralucesc in intuneric pentru utilizare in timpul noptii, bile cu vopsea care emana miros si bile cu formule speciale pentru jocul pe timpul ierni.

Cand sunt scapate pe pamant, apa sau mizeria poate sa deterioreze bila si acest lucru poate provoca mecanismul de eliberare de bile din loader si bila se poate sparge in marker. Munitia cazuta este cunoscuta sub numele de “loose paint” si ea nu mai trebuie refolosita.

In general, bilele cu preturi mai mari sunt supuse unor teste riguroase, care implica testarea calitatii, marimii si formei si unor importante controale repetate pentru a micsora stratul superior de gelatina care afecteaza acuratatea si gradul in care acestea se reflecta din tinta.

Echipele U.S. Swat folosesc adeseori la antrenamente bile asemanatoare celor de paintball, cunoscute sub numele de pepper ball, umplute cu ingredientele din Spray lacrimogen (cu piper). Insa pepperballs sunt trase cu viteze mai mare decat este permis in paintball (peste 350 ft/s(110 m/s)) si sunt facute dintr-un fel de plastic mai rezistent decat gelatina care face ca fumul lacrimogen din vopsea sa se dilate imediat.

Va stam la dispozitie, in magazinul nostru de paintball din Brasov, la urmatoare date de contact:

Telefon: 0772 148 093

E-mail: remus@fitomag.ro

Magazin fizic: Strada Aurel Vlaicu Nr. 66

Related posts