Geaca Vietnam US Army, padure-0
Informatii utile

Ce e echipamentul de protectie?

Echipament de protectie

In functie de locul sau distanta de la care provine bila de vopsea care te loveste, impactul poate provoca durere. Dupa cum stiti unele parti ale corpului sunt mai sensibile decat altele si aici intervine echipamentul de protectie.

Iar echipamentul va ajuta sa reduceti din senzatia descrisa. Bilutele cu vopsea se vor sparge in momentul impactului cu jucatorul si in general provoaca o durere usoara. Desigur, cu cat esti mai aproape de arma, cu atat viteza bilei cu vopsea care te va lovi va fi mai mare. In general cele mai deranjante lovituri, dupa ce un joc s-a terminat, puteti sa aveti zgarieturi sau vanatai datorate terenului de joc.

Statisticile indica faptul ca jocul de paintball este una dintre cele mai sigure activitati distractive. La V.P.A. toate  armele cu vopsea sunt verificate inainte si in timpul jocului, pentru a se asigura ca viteza si distanta de la  care sunt expediate bilele cu vopsea sunt in conformitate cu standardele industriale recunoscute.

Dar asta nu va fereste de eventualele vanatai, deci echipamentul de protectie devine un accesoriu util si plus de asta va arata si bine pe tine. In mod traditional el este format dintr-o casca de protectie si o vesta de protectie, dar cum totul evolueaza azi se gasesc tot felul de accesorii pentru protectia gatului, a mainilor, incheieturilor si intr-un final aveti posibilitatea de a va proteja cu incredere orice zona care aveti impresia ca ar putea fi expusa unei lovituri directe.

Hainele folosite pentru jocul de paintball trebuie sa fie rezistente si de calitate. Pentru jocul in padure sau pe teren care integreaza mediul inconjurator sunt necesare haine de camuflaj pentru a putea sa te folosesti de mediul de joc, asa ca jucatori pot folosi costume provenite din surplusuri militare, Battle Dress Uniform(BDU), Army Combat Uniform(ACU) sau DPM-uri. Pentru speedball, terenul mic si obstacolele artificiale fac camuflajul sa fie ineficient; jucatori vor fi astfel nevoiti sa poarte haine in culori stralucitoare pentru a se identifica mai rapid in timpul jocului. Pentru jocurile de tip scenario, jucatori pot sa isi aleaga uniforma de joc in functie de caracterul pe care il reprezinta.

Intotdeauna pe sub uniforma de joc se va purta cel putin 2 straturi de haine suplimentare care sa ii protejeze de impactul cu bilele sau cu terenul de joc.

Echipamentul purtat in turneele de paintball este supus regulilor turneului respectiv, care interzic cu captuseala groasa care amortizeaza bila si apar sanse ca aceasta sa nu se sparga la contact. Jucatorii au nevoie de echipament adecvat sa isi protezeje coatele si genunchi de suprafata de joc si aparatoare de piept ca sa isi protejeze piepul, accesorii indispensabile pentru doamne si domnisoare.

Incaltamintea difera foarte mult intre jocurile de tip scenario.

In jocurile cu teren natural, pamantul dur si inegal, de cele mai multe ori cu zone de noroi sau pamant umed, face ca incaltamintea optima sa fie cea cu aderenta buna si un bun suport pentru glezne. Cea mai buna solutie ramane purtarea de bocancii militari sau a ghetelor de munte.

In jocurile pe teren artificial, in schimb, daca adaugi greutati suplimentare echipamentului se reduce mobilitatea si viteza de joc, de aceea incaltamintea recomandata este una atletica cu care te poti misca liber, cum sunt ghetele de fotbal sau adidasi de baschet sau orice alt tip de incaltaminte usor si aerodinamic.

Echipament Paintball Romania va sta la dispozitie cu cele mai bune oferte si o gama variata de produse pe care sa le puteti utiliza in timpul jocului de paintball, pe terenuri de paintball in zone naturale sau pe terenuri de paintball artificiale.

Va stam la dispozitie, in magazinul nostru de paintball din Brasov, la urmatoare date de contact:

Telefon: 0772 148 093

E-mail: remus@fitomag.ro

Magazin fizic: Strada Aurel Vlaicu 66, Brasov

Related posts