Echipamente si accesorii paintball, magazin online

MARKER - arma propriu-zisa

Sarcina pustii de paintball, numita si marker, este de a mari viteza de deplasare a bilei cu vopsea. Sistemul de propulsie al pustii se bazeaza pe gazul comprimat. Acest gaz, care poate fi dioxid de carbon (CO2), azot (N2) sau aer obisnuit comprimat, este depozitat in cartuse mici sau intr-un rezervor mai mare atasat pustii.

Pusca are atasat si un rezervor care tine bilele cu vopsea. Gazul comprimat impinge bila si datorita gradientului de presiune creat intre aerul comprimat si aerul din atmosfera, bila este propulsata.

ECHIPAMENT DE PROTECTIE

Cand bila cu vopsea atinge corpul dumneavoastra, simtiti intepatura. Periculoasa este bila cu vopsea care ajunge in ochi. Jucatorii trebuie sa poarte obligatoriu masti de protectie. Acestea protejeaza ochii, urechile, nasul si gura. Ca si la rugbi sau hochei, echipamentul de protectie este absolut necesar.

BILELE

Piesa cea mai importanta a jocului este bila cu vopsea (paintball). Ca si in tenis sau fotbal, balonul este elementul central al jocului. Dupa cum arata si numele, aceste bile sunt recipienti mici cu vopsea.
Bilele cu vopsea au o arhitectura extrem de simpla. De fapt seamana cu pilulele cu gel sau cu perlele de ulei de baie. Sunt formate dintr-un miez plin cu lichid colorat, incapsulat in gelatina. "Vopseaua", care este de mai multe culori, este netoxica, biodegradabila si solubila in apa (ceea ce inseamna ca se va spala de pe piele si haine).

O bila cu vopsea este ca un balon mic de apa, care cantareste cateva grame si masoara 0,68 de inch (1,7 cm) in diametru. Cand este proiectata de catre pusca folosita in joc, ea explodeaza la impact si lasa o pata de vopsea de 6 inch (13 cm).

COMBINEZON

Combinezonul asigura protectie la contactul cu bilelel si camuflaj in joc.

FUMIGENE

Un tub care contine o substanta fumigena folosita mai ales la camuflarea unui obiectiv precis sau doar pentru amuzament.